Ακολουθήστε μας:
Κείμενο
Από
Έως

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 629

"ΓΕΦΥΡΑ ΖΩΗΣ" ΓΙΑ ΑΡΣΗ ΤΩΝ ΠΡΟΚΑΤΑΛΗΨΕΩΝ

"ΓΕΦΥΡΑ ΖΩΗΣ" ΓΙΑ ΑΡΣΗ ΤΩΝ ΠΡΟΚΑΤΑΛΗΨΕΩΝ

 Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ρομά, το Παράρτημα Ρομά διοργάνωσε τη βιωματική δράση με τίτλο: Γέφυρα Ζωής, σε συνεργασία με το Τμήμα Τρίτης Ηλικίας, η οποία πραγματοποιήθηκε στον χώρο του 1ου ΚΑΠΗ Δραπετσώνας.

 Σκοπός ήταν η ευαισθητοποίηση της κοινότητας και η άρση των προκαταλήψεων σχετικά με τον πληθυσμό Ρομά με απώτερο στόχο την αποτελεσματικότερη ένταξη του πληθυσμού.

 Η μεθοδολογική προσέγγιση περιελάμβανε τη δημιουργική επικοινωνία των συμμετεχόντων, την ανταλλαγή εμπειριών και την προβολή πολιτισμικών στοιχείων του πληθυσμού μέσα από βιωματικές δράσεις, όπως μαγείρεμα παραδοσιακών εδεσμάτων από γυναίκες Ρομά, ανάγνωση τσιγγάνικου παραμυθιού από το βιβλίο: «Από το στόμα στο χαρτί», που έχει εκδοθεί από την Βουλή των Ελλήνων και αφηγήσεις προσωπικών βιωμάτων Ρομά και περιγραφή των παραδόσεών τους.

 Κατά τη διάρκεια της δράσης εντοπίστηκαν μεταξύ των μελών του ΚΑΠΗ, οι οποίοι κατά βάση είναι Πόντιοι και των Ρομά κοινές μνήμες του παρελθόντος και κοινά σημεία της ιστορίας τους. Είναι γεγονός πως παρά τις πολιτισμικές διαφορές, προάχθηκε η αρμονική συνύπαρξη των δύο ομάδων στην τοπική κοινότητα.

 Τέλος, η επιτυχία της συγκεκριμένης δράσης αποτελεί το έναυσμα για μία επόμενη συνεργασία στο μέλλον.

logo

επιστροφή στην κορυφή