Ακολουθήστε μας:
Κείμενο
Από
Έως

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 629

ΣΕ ΕΟΡΤΑΣΤΙΚΟ ΚΛΙΜΑ ΚΑΙ ΜΕ ΝΕΟΥΣ ΣΤΟΧΟΥΣ Η ΟΡΚΩΜΟΣΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

ΣΕ ΕΟΡΤΑΣΤΙΚΟ ΚΛΙΜΑ ΚΑΙ ΜΕ ΝΕΟΥΣ ΣΤΟΧΟΥΣ Η ΟΡΚΩΜΟΣΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

 

Στην παραλιακή ζώνη των Λιπασμάτων, στην πλευρά του Κράκαρη, εκεί όπου τους τελευταίους μήνες χτυπάει η καρδιά της πόλης, ορκίστηκε, με παρουσία πλήθους κόσμου, το περασμένο Σάββατο το βράδυ ο δήμαρχος Κερατσινίου- Δραπετσώνας και το νέο δημοτικό συμβούλιο της πόλης. Ο Χρ. Βρεττάκος υπογράμμισε στον χαιρετισμό του τις βασικές προτεραιότητες και τους στόχους που έχει η νέα Δημοτική Αρχή και ευχήθηκε σε όλους και όλες καλή και δημιουργική θητεία, με βάση τον διάλογο και την εποικοδομητική κριτική. 


Στην εκδήλωση έδωσαν το «παρών» βουλευτές της κυβέρνησης και της αντιπολίτευσης, εκπρόσωποι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, καθώς και εκπρόσωποι φορέων, συλλογικοτήτων, ομάδων και οργανώσεων της περιοχής. Μεταξύ άλλων παραβρέθηκαν ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Νίκαιας κ.κ. Αλέξιος, εκ μέρους του Σεβάσμιου Μητροπολίτη Πειραιά κ.κ. Σεραφείμ ο Πρωτοσύγκελος της Ι.Μ. Πατέρας Νύφων Καπογιάννης και οι Ιερείς από όλες τις Ενορίες του Δήμου μας, οι βουλευτές Γ. Τραγάκης, Δ. Μαρκόπουλος, Ν. Κασιμμάτη, Τρ. Αλεξιάδης, Γ. Ραγκούσης, Φ. Μπακαδήμα, ο πρώην αντιπεριφερειάρχης Πειραιά Γ. Γαβρίλης και οι περιφερειακοί σύμβουλοι Στ. Μελάς και Ε. Μπαρμπαγιάννη. 
Οι πολίτες που παραβρέθηκαν, μετέτρεψαν την περιοχή των Λιπασμάτων, σε ανοιχτή γιορτή δημοκρατίας, πολιτικής ευθύνης και πολιτικού πολιτισμού. Οι νέοι αιρετοί ορκίστηκαν άλλοι με θρησκευτικό και άλλοι με πολιτικό όρκο και στη συνέχεια υπέγραψαν μέσα σε πανηγυρικό και γιορταστικό κλίμα.

 

Χρ. Βρεττάκος: Είμαστε αποφασισμένοι να πετύχουμε τους νέους μας στόχους

 

 

Στον χαιρετισμό του ο δήμαρχος της πόλης αναφέρθηκε στη συμβολική επιλογή της Δημοτικής Αρχής να πραγματοποιηθεί η ορκωμοσία στον χώρο των Λιπασμάτων και υπενθύμισε ότι κάτι τέτοιο συνέβη και το 2014, τότε που η περιοχή ρήμαζε στην εγκατάλειψη. Ο Χρ. Βρεττάκος αναφέρθηκε εκτενώς στα σχέδια της Δημοτικής Αρχής για ολόκληρη την περιοχή των Λιπασμάτων, ώστε να δημιουργηθεί ένας υπερτοπικός πόλος πρασίνου, αναψυχής και πολιτισμού, ανοιχτός σε όλους και όλες και γι’ αυτό τόνισε ότι «είμαστε αποφασισμένοι να το πετύχουμε, κόντρα σε μικρά και μεγάλα συμφέροντα». 
Ο ίδιος σημείωσε ότι «το σύνθημά μας: να οικοδομήσουμε μία πόλη στο μπόι των δημοτών της, μία πόλη ανοιχτή, πράσινη, καθαρή, πόλη της αλληλεγγύης, του σεβασμού, της ανάπτυξης και του πολιτισμού, δημοκρατική και κοινωνικά δίκαιη χωρίς αποκλεισμούς και διακρίσεις, αποτελεί τον φάρο και τη σταθερή μας πυξίδα για τα επόμενα χρόνια». Σε αυτό το πλαίσιο αναφέρθηκε σε όλους τους μεγάλους στόχους που έχει θέσει η Δημοτική Αρχή και αφορούν τη ΔΕΗ, την κοινωνική πολιτική του Δήμου, τους ελεύθερους χώρους, το πράσινο, την καθαριότητα, την Παιδεία, τον πολιτισμό και τον αθλητισμό. 
Ξεχωριστή ήταν η αναφορά του δημάρχου στην παρουσία των ρυπογόνων δραστηριοτήτων στην περιοχή μας και τόνισε ότι «κάτι τέτοιο δε συνάδει με το όραμά μας για μια πόλη όπως την ονειρευόμαστε, ούτε είναι σκόπιμη η λειτουργία τους δίπλα από τα σπίτια και τα σχολεία της πόλης μας». Ο Χρ. Βρεττάκος υπογράμμισε ότι η Δημοτική Αρχή ένα από τα πρώτα πράγματα που θα κάνει είναι «να συντάξει μια τροπολογία για την απομάκρυνση των ρυπογόνων δραστηριοτήτων από την πόλη και θα καλέσει όλα τα κόμματα και τις παρατάξεις να τοποθετηθούν επί αυτού, αλλά και για το τι μέτρα προτίθενται να πάρουν μέχρι την απομάκρυνση τους». 
Κλείνοντας, ο δήμαρχος επισήμανε ότι «σε αυτή τη μεγάλη προσπάθεια που είναι μπροστά μας, κανείς δεν περισσεύει. Εκεί θα δούμε ποιος είναι με ποιον, ποιοι ενισχύουν τα μικρά και μεγάλα συμφέροντα σε βάρος της πόλης, ποιοι είναι εκείνοι που έρχονται σε κόντρα με αυτά για το συμφέρον των δημοτών. Εκεί θα φανούν τα όρια του καθενός, εκεί θα αναδειχθεί και θα κριθεί και πάλι ο ρόλος της κάθε πολιτικής δύναμης».
Τέλος, την Κυριακή 1 Σεπτεμβρίου, στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, εκλέχθηκε ο πρόεδρος, ο αντιπρόεδρος και ο γραμματέας του Δημοτικού Συμβουλίου, καθώς και τα μέλη της Οικονομικής Επιτροπής και της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής.

επιστροφή στην κορυφή