Ακολουθήστε μας:
Κείμενο
Από
Έως

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 629

ΔΩΡΕΑΝ ΕΞΕΤΑΣΗ ΣΠΙΡΟΜΕΤΡΗΣΗΣ ΕΓΙΝΕ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΟ Β΄ΚΑΠΗ

ΔΩΡΕΑΝ ΕΞΕΤΑΣΗ ΣΠΙΡΟΜΕΤΡΗΣΗΣ ΕΓΙΝΕ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΟ Β΄ΚΑΠΗ

Μέρος στη δωρεάν εξέταση σπιρομέτρησης, που δείχνει πόσο υγιείς είναι οι πνεύμονές του ανθρώπου, πήραν, σήμερα το πρωί, δεκάδες μέλη του 2ου ΚΑΠΗ Κερατσινίου- Δραπετσώνας.

Η εξέταση και ταυτόχρονα δράση ενημέρωσης, πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία του Δήμου μας με την κινητή μονάδα της ελληνικής πνευμονολογικής εταιρείας και οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία, μέσα σε λίγα μόλις λεπτά, να δουν τη λειτουργική κατάσταση των πνευμόνων τους.

Η εξέταση χρησιμοποιείται για να προσδιορίσει τα αίτια της δύσπνοιας ή/και για να αποκλείσει αποφρακτικά και περιοριστικά νοσήματα των πνευμόνων. Συνηθέστερα χρησιμοποιείται για να διαγνώσει και να δώσει ακριβή στοιχεία για τη φύση και τη βαρύτητα νοσημάτων του αναπνευστικού, όπως τη χρόνια βρογχίτιδα, το άσθμα, τη χρόνια αποφρακτική πνευμονοπάθεια (ΧΑΠ), το εμφύσημα και την πνευμονική ίνωση.

Επίσης, η σπιρομέτρηση μπορεί να μετρήσει την ανταπόκριση του ασθενή που βρίσκεται σε αγωγή με εισπνεόμενα φάρμακα. Η σπιρομέτρηση είναι επίσης χρήσιμη στον προεγχειρητικό έλεγχο της αναπνοής, όταν ο ασθενής πρόκειται να υποβληθεί σε μια επέμβαση με γενική νάρκωση.

Η εξέταση είναι παντελώς ανώδυνη και απαιτεί μόνο την συνεργασία του εξεταζόμενου, ενώ δεν διαρκεί περισσότερο από 10 λεπτά.

επιστροφή στην κορυφή