Ακολουθήστε μας:
Κείμενο
Από
Έως

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 629

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΗΠΙΟΝΗ 2019

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΗΠΙΟΝΗ 2019

Τα άτομα της Τρίτης ηλικίας χαρακτηρίζονται συχνά από μείωση της οξύτητας των αισθητηρίων οργάνων της όρασης και της ακοής, ως απόρροια μιας φυσιολογικής έκπτωσης του ανθρώπινου οργανισμού. Οι διαταραχές σε αυτές τις βασικές αισθητηριακές λειτουργίες, υποβιβάζουν σε μεγάλο βαθμό την ποιότητα της ζωής των ηλικιωμένων. Συγκεκριμένα, οδηγούν σε έκπτωση των νοητικών λειτουργιών, αυξημένη συχνότητα πτώσεων και ατυχημάτων, κακή ψυχική διάθεση, αφαιρώντας τελικά από το άτομο μέρος από τη λειτουργικότητα, την αυτοεκτίμηση, την κοινωνικότητα και την αυτονομία του.

Είναι γεγονός ότι η έγκυρη ενημέρωση και η ευαισθητοποίηση της κοινωνίας στην πρόληψη και την έγκαιρη διάγνωση πολλών από τις αισθητηριακές διαταραχές της όρασης και της ακοής, μπορούν να συμβάλουν στην ανίχνευση και αντιμετώπιση αυτών των προβλημάτων σε αρχικό στάδιο, με προφανή ευεργετικά αποτελέσματα στην περαιτέρω εξέλιξή τους.

Στο πλαίσιο της παραπάνω προσπάθειας, το Τμήμα Προστασίας της Τρίτης Ηλικίας του Δήμου Κερατσινίου - Δραπετσώνας, σε συνεργασία με τη 1η, 2η και 3η ΤΟΜΥ του Δήμου μας, θα εφαρμόσει και εφέτος το Εθνικό Πιλοτικό Πρόγραμμα Πρόληψης και Προαγωγής της Υγείας Ηλικιωμένων Ατόμων ΗΠΙΟΝΗ, με κεντρικό θέμα για το 2019 την «Πρόληψη και Διαχείριση των Αισθητηριακών Διαταραχών - Όραση και Ακοή».

Η εφαρμογή του Προγράμματος θα συμπεριλάβει Δράσεις στους χώρους των ΚΑΠΗ με συμπλήρωση προσωπικών ερωτηματολογίων για την ανίχνευση των παραγόντων κινδύνου και την αναγνώριση των διαταραχών στην όραση και την ακοή, καθώς και περαιτέρω αξιολόγηση και καθοδήγηση των μελών που θα λάβουν μέρος..

Μπορείτε να δηλώσετε την επιθυμία συμμετοχής σας στη Νοσηλευτική ή Κοινωνική Υπηρεσία του ΚΑΠΗ σας.

επιστροφή στην κορυφή