Ακολουθήστε μας:
Κείμενο
Από
Έως

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 629

ΟΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΕΚΟΝΤΑΙ ΣΤΟΝ ΧΡ. ΒΡΕΤΤΑΚΟ

ΟΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΕΚΟΝΤΑΙ ΣΤΟΝ ΧΡ. ΒΡΕΤΤΑΚΟ

Την αλληλεγύη τους στο πρόσωπο του δημάρχου Κερατσινίου- Δραπετσώνας σχετικά με την αγωγή της Oil Οne στο πρόσωπό του, εκφράζουν καθημερινά σύλλογοι, οργανώσεις, φορείς και συλλογικότητες. Ταυτόχρονα καλούν στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από τα δικαστήρια Πειραιά αύριο 14 Φλεβάρη στις 8.30 το πρωί. 

 

Συγκεκριμένα, σε ανακοίνωσή της η ΕΛΜΕ Πειραιά αναφέρει: "Καταδικάζουμε την απαράδεκτη ενέργεια της Oil One να καταθέσει αγωγή κατά του δημάρχου Κερατσινίου Δραπετσώνας Χρήστου Βρεττάκου για συκοφαντική δυσφήμιση, φτάνοντας στο σημείο να διεκδικεί το ποσό των 500.000,00 € και την προσωποκράτηση του δημάρχου για ένα χρόνο.

Είναι ενέργεια προκλητική, που στόχο έχει να εκφοβίσει εκείνους που αγωνίζονται για το διώξιμο των καζανιών του θανάτου, για την απαλλοτρίωση του χώρου του πρώην εργοστασίου Λιπασμάτων Δραπετσώνας για την κάλυψη των σύγχρονων λαϊκών αναγκών.

Αυτή η αγωγή πρέπει άμεσα να αποσυρθεί.

Δηλώνουμε ότι οι εκβιασμοί και οι απειλές δεν περνούν.

Η δίκαιη πάλη των εργαζομένων και του λαού της περιοχής θα συνεχιστεί με μεγαλύτερη ένταση

Αντιπροσωπεία του Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Πειραιά θα παραστεί στο δικαστήριο την Παρασκευή 14/02 στις 08:30 (ώρα και μέρα που έχει οριστεί δικάσιμος).

Επίσης, το Δ.Σ. κηρύσσει 3ωρη διευκολυντικη στάση εργασίας (08:00-11:00) για όσους συναδέλφους επιθυμούν να παραστούν στη δίκη".

 

 

Παράλληλα, ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών του 1ου ΓΕΛ Κερατσινίου, σε ομόφωνο ψήφισμά του δηλώνει "τη συμμετοχή και στήριξή του στις κινητοποιήσεις των μαθητών, των γονέων, όλης της εκπαιδευτικής κοινότητας, των τοπικών φορέων για την απομάκρυνση των «καζανιών του θανάτου» από την περιοχή των «Λιπασμάτων» Δραπετσώνας. Αποτελεί επιτακτική ανάγκη η άμεση απομάκρυνση των εγκαταστάσεων της “Oil One” και όλων των αντίστοιχων εγκαταστάσεων που απειλούν την υγεία των παιδιών, των κατοίκων και υποβαθμίζουν το περιβάλλον στην ευρύτερη περιοχή. Ειδικά τους τελευταίους μήνες η κατάσταση έχει επιδεινωθεί με την ένταση της αφόρητης δυσοσμίας, την αύξηση αναπνευστικών και όχι μόνο προβλημάτων, τη δυσχερή λειτουργία των παρακείμενων σχολείων και όλους τους κινδύνους που αυτή η κατάσταση συνεπάγεται. Ως εκπαιδευτικοί βιώνουμε κι εμείς το πρόβλημα μαζί με τους μαθητές μας, τις οικογένειες τους και με ολόκληρη την τοπική κοινωνία. Ενώνουμε, λοιπόν, τη φωνή μας και συντασσόμαστε με τις διεκδικήσεις: • Να φύγουν τώρα τα καζάνια του θανάτου από τις γειτονιές μας. Να ανακληθούν άμεσα όλες οι άδειες των βιομηχανιών που ρυπαίνουν την περιοχή, να απομακρυνθούν οι εγκαταστάσεις τους μακριά από κατοικημένες περιοχές. • Να αποδοθεί το σύνολο των 640 στρ. στο λαό της περιοχής, με απαλλοτρίωση όλης της έκτασης χωρίς αποζημίωση. • Αξιοποίηση του συνόλου της έκτασης για την ικανοποίηση των σύγχρονων λαϊκών αναγκών σε αναψυχή, πολιτισμό, άθληση, Υγεία. • Άμεσα μέτρα, στην πράξη και όχι στα χαρτιά, για την περίπτωση Βιομηχανικού Ατυχήματος Μεγάλης Έκτασης (ΒΑΜΕ). Ενημέρωση των κατοίκων αλλά και των εκπαιδευτικών φορέων για σχέδιο έκτακτης κατάστασης, σχέδιο που αφορά Πυροσβεστική και Αστυνομία, διαθεσιμότητα υποδομών σε συγκεκριμένο νοσοκομείο, εναλλακτικός δρόμος διαφυγής κ.λπ. • Άμεσα μέτρα για τη ρύπανση στην περιοχή από τις βιομηχανίες. Είναι όρος για να σταματήσει άμεσα η δυσοσμία που μας ταλαιπωρεί. Έξω τώρα τα καζάνια του θανάτου! Κανένας συμβιβασμός και ανοχή στους κινδύνους που απειλούν την υγεία των μαθητών, τη δική μας και όλων των κατοίκων και υποβαθμίζουν το περιβάλλον στην περιοχή μας".

επιστροφή στην κορυφή