Ακολουθήστε μας:
Κείμενο
Από
Έως

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 629

ΠΛΗΘΟΣ ΚΟΣΜΟΥ ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΤΟΥ ΧΡ. ΒΡΕΤΤΑΚΟΥ ΣΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΠΕΙΡΑΙΑ

ΠΛΗΘΟΣ ΚΟΣΜΟΥ ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΤΟΥ ΧΡ. ΒΡΕΤΤΑΚΟΥ ΣΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΠΕΙΡΑΙΑ

Εκδικάστηκε σήμερα στο Πρωτοδικείο Πειραιά η αγωγή της Oil One κατά του δημάρχου της πόλης Χρήστου Βρεττάκου, για συκοφαντική δυσφήμιση, με την οποία η εταιρεία διεκδικεί το ποσό των 500.000 ευρώ και την προσωποκράτηση του δημάρχου για ένα χρόνο. Η μαζική προσέλευση του κόσμου, που ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα συλλογικοτήτων και φορέων για συγκέντρωση  διαμαρτυρίας ήταν συγκινητική και έστειλε το μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση ότι «οι αγώνες δεν εκβιάζονται και δεν ποινικοποιούνται».

Η εκδίκαση της αγωγής που ήταν προγραμματισμένη αρχικά για τις 8 Νοεμβρίου 2019, αλλά αναβλήθηκε, πραγματοποιήθηκε τελικά σήμερα. Από νωρίς το πρωί, έξω από τα δικαστήρια συγκεντρώθηκαν μαθητές, εργαζόμενοι του Δήμου, εκπαιδευτικοί, μέλη συλλογικοτήτων, φορέων και σωματείων του Κερατσινίου και της Δραπετσώνας, πλήθος πολιτών, καθώς και η βουλευτής β' Πειραιά Ν. Κασιμάτη, η βουλευτής β' Πειραιά Φ. Μπακαδήμα, ο βουλευτής Α' Πειραιά Θ. Δρίτσας, ο ευρωβουλευτής Κ. Αρβανίτης, επικεφαλής δημοτικών παρατάξεων της πόλης, ο πατήρ Τιμόθεος, ο πατήρ Εμμανουήλ και άλλοι. Βασικά συνθήματα των συγκεντρωμένων ήταν το "όχι στα καζάνια- διεκδικούμε τη ζωή" και το "κανείς δεν θα μας φιμώσει- η ζωή μας πάνω από τα κέρδη τους". Πολλοί επίσης ήταν οι δημότες που παρακολούθησαν την ακροαματική διαδικασία. 

Τις θέσεις της Δημοτικής Αρχής και τα δίκαια αιτήματα της τοπικής κοινωνίας υπερασπίστηκε κατά την ακροαματική διαδικασία ο πρώην αντιπεριφερειάρχης Πειραιά Γ. Γαβρίλης.  

Η υπόθεση μένει να εξεταστεί και η απόφαση του δικαστηρίου αναμένεται να εκδοθεί το επόμενο διάστημα.

Αναμένοντας την απόφαση, η Δημοτική Αρχή μαζί με την τοπική κοινωνία θα συνεχίσει τον αγώνα για την άμεση μετεγκατάσταση της Oil One και της Lafarge, καθώς και για το ξήλωμα των δεξαμενών  πετρελαίου των ΕΛΠΕ.

Το δίκιο είναι με το μέρος μας. Θα νικήσουμε.  

επιστροφή στην κορυφή