Ακολουθήστε μας:
Κείμενο
Από
Έως

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 629

ΤΑ ΔΙΚΑ ΤΟΥΣ ΣΧΕΔΙΑ- Η ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΠΡΟΤΑΣΗ

ΤΑ ΔΙΚΑ ΤΟΥΣ ΣΧΕΔΙΑ- Η ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΠΡΟΤΑΣΗ

Κάλεσμα δημάρχου Κερατσινίου- Δραπετσώνας σε φορείς- συλλογικότητες- σωματεία της περιοχής:

ΤΑ ΔΙΚΑ ΤΟΥΣ ΣΧΕΔΙΑ- Η ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΠΡΟΤΑΣΗ

 

Αγαπητοί φίλοι, φίλες

Για πολλές δεκαετίες η πόλη μας αποτέλεσε μια περιοχή που συγκέντρωνε το σύνολο σχεδόν των οχλουσών περιβαλλοντικά χρήσεων.

Μεγάλες ρυπογόνες βιομηχανικές εγκαταστάσεις (Λιπάσματα, ΔΕΗ, Τσιμεντάδικο) έδρευαν εδώ. Τα λύματα ολόκληρης σχεδόν της Αττικής βρίσκονται στην Ψυττάλεια, για 40 χρόνια τα απορρίμματα όλου του Λεκανοπεδίου έρχονταν εδώ και τα τελευταία χρόνια μέρος των απορριμμάτων 18 Δήμων έρχονται στο Σχιστό. Την ίδια ώρα, το λιμάνι του Πειραιά επεκτείνει τις δραστηριότητές του σε βάρος της πόλης μας, δημιουργώντας μια πολλαπλά επιβαρυμένη προοπτική.

Οι κάτοικοι της περιοχής, με τους αγώνες τους όλα τα προηγούμενα χρόνια προσπάθησαν να γιατρέψουν τις πληγές της πόλης και να μεγαλώσουν τα παιδιά τους σε έναν Δήμο με ελεύθερους- δημόσιους χώρους και σε ένα περιβάλλον που θα διασφαλίζει την υγεία και την ποιότητα ζωής τους. Σε αυτή την πορεία η πόλη μας μετράει νίκες και ήττες. Στηριγμένοι στις εμπειρίες αγώνων δεκαετιών, σήμερα, που για άλλη μια φορά βρισκόμαστε σε ένα σταυροδρόμι για το μέλλον μας, καλούμαστε να επιλέξουμε τον δικό μας δρόμο προκειμένου να οικοδομήσουμε ένα Κερατσίνι και μια Δραπετσώνα που να αρμόζει στους ανθρώπους και τις ανάγκες τους. Δεν μπορεί και δεν πρέπει να αφήσουμε τον σχεδιασμό της πόλης μας, για τα επόμενα 50 χρόνια, στις λογικές και πρακτικές του παρελθόντος.

Ό,τι πιο οχληρό, ό,τι ρυπογόνο και ό,τι μη αρεστό, πρόκειται να φιλοξενηθεί και πάλι στο Κερατσίνι και τη Δραπετσώνα. Oil One, τσιμεντάδικο, οι άδειες δεξαμενές των ΕΛΠΕ, τα σχέδια της Cosco για το λιμάνι, τα απορρίμματα της Αττικής στο Σχιστό, είναι μερικά μόνο από τα θέματα που θα μας απασχολήσουν το επόμενο διάστημα. Χρειάζεται η πόλη μέσα από το Δημοτικό της Συμβούλιο, τους φορείς, τις συλλογικότητες και τους ανθρώπους σε κάθε γειτονιά, να συγκροτήσει και να προετοιμάσει τη δική της απάντηση για το μέλλον του τόπου μας.

Σε αυτό το πλαίσιο, σας καλώ σε σύσκεψη τη Δευτέρα 24 Φεβρουαρίου στις 7 μ.μ., στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου στο δημαρχείο της πόλης (Ελ. Βενιζέλου 200).

Η παρουσία σας είναι απαραίτητη.

Ο δήμαρχος Κερατσινίου- Δραπετσώνας,

Χρήστος Βρεττάκος.

επιστροφή στην κορυφή