Ακολουθήστε μας:
Κείμενο
Από
Έως

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 629

ΔΡΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΗ ΙΣΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΦΥΛΩΝ

ΔΡΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΗ ΙΣΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΦΥΛΩΝ

Την Κυριακή 8 Μαρτίου 2020 ο αθλητισμός έγινε αρωγός στην προσπάθεια μετάδοσης του μηνύματος για την ουσιαστική ισότητα των φύλων στο κλειστό Γυμναστήριο των Σιταποθηκών στην Αμφιάλη. Το Συμβουλευτικό Κέντρο Γυναικών του Δήμου Κερατσινίου-Δραπετσώνας, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα των δικαιωμάτων της Γυναίκας, υλοποίησε με επιτυχία τη δράση «Σκοράρουμε για την ουσιαστική ισότητα των φύλων» σε συνεργασία με τους αθλητικούς συλλόγους Γ.Σ. Άθλος, Γ.Σ. Κερατσινίου, Ολυμπιακός Κερατσινίου, Α.Π.Σ. Αμφιάλης, Α.Π.Σ. Άρης Αμφιάλης.

Το ραντεβού δόθηκε για τις 12.00 μμ στο γυμναστήριο των Σιταποθηκών. Οι προπονητές των αθλητικών συλλόγων είχαν κατάλληλα διαμορφώσει το γυμναστήριο ώστε να εξελίσσονται παράλληλα 4 διαφορετικές προπονήσεις. Κάθε γυναίκα μπορούσε ελεύθερα να μετακινείται από ομάδα σε ομάδα δοκιμάζοντας τις τεχνικές του μπάσκετ, του βόλεϊ, του χάντμπολ και του στίβου. Οι προπονητές για σχεδόν 2 ώρες συντόνιζαν τις γυναίκες στα πρώτα τους βήματα σε αθλήματα της προτίμησής τους, ενθάρρυναν την συμμετοχή τους, και με εξαιρετικό ενθουσιασμό και επαγγελματισμό τους εξηγούσαν τη φιλοσοφία και τις βασικές τεχνικές των αθλημάτων. Τους ευχαριστούμε θερμά γιατί εισπράξαμε όλες και όλοι το αμέριστο ενδιαφέρον τους για την επιτυχία της δράσης. Θα θέλαμε επίσης να ευχαριστήσουμε τις δημότισσες και τους δημότες που συμμετείχαν και πόνταραν στην πρόληψη, στην χειραφέτηση, στις ίσες ευκαιρίες και στα ίσα δικαιώματα γυναικών και ανδρών.

Από την Κυριακή 8 Μάρτη 2020, τους χώρους των 5 κλειστών χώρων άθλησης του Δήμου μας κοσμούν μόνιμες επιγραφές με το μήνυμα «ΣΚΟΡΑΡΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΗ ΙΣΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΦΥΛΩΝ» και με τα στοιχεία του Συμβουλευτικού Κέντρου Γυναικών προκειμένου να υπάρχει διαρκής ενημέρωση όσων επισκέπτονται τα γήπεδα. Θα τις βρείτε αναρτημένες στα: Γυμναστήριο Π. Κασιμάτης, Γυμναστήριο Π. Νικολαϊδης, Κλειστό Γ. Σιταποθηκών, Κλειστό Στάδιο Δραπετσώνας Αρ. Παπαμιχαήλ και Κλειστό Κολυμβητήριο.

Οι δράσεις του Συμβουλευτικού Κέντρου Γυναικών για τον μήνα Μάρτιο θα ολοκληρωθούν τις επόμενες μέρες με την παράδοση των επιλεγμένων βιβλίων για την ισότητα των φύλων στις δύο Δημοτικές Βιβλιοθήκες, τόσο για το ενήλικο όσο και για το παιδικό αναγνωστικό κοινό.

Το Κέντρο Γυναικών ολοκληρώνει αυτόν τον κύκλο δράσεων, ανανεώνοντας το ραντεβού του με την τοπική κοινωνία για νέες, επερχόμενες ενέργειες μετάδοσης του μηνύματος της ουσιαστικής ισότητας των φύλων.

επιστροφή στην κορυφή