Ακολουθήστε μας:
Κείμενο
Από
Έως

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 629

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΥΝΩΣΤΙΣΜΟ ΣΤΑ ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΠΑΡΚΑ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΥΝΩΣΤΙΣΜΟ ΣΤΑ ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΠΑΡΚΑ

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ- ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΥΝΩΣΤΙΣΜΟ ΣΤΑ ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΠΑΡΚΑ

Συνδημότες, συνδημότισσες,

 

Σε μια δύσκολη και κρίσιμη στιγμή για τη χώρα και την πόλη μας, ο Δήμος Κερατσινίου- Δραπετσώνας στο πλαίσιο των έκτακτων μέτρων που λαμβάνονται σε όλη τη χώρα λόγω της εξάπλωσης του κορωνοϊού στον ευρύτερο πληθυσμό, προχώρησε σε μια σειρά αναγκαίων προληπτικών μέτρων.
Είναι γεγονός ότι τα αναγκαία αυτά μέτρα δεν ευχαριστούν πολλούς, καθώς περιορίζουν τις ελευθερίες μας και αλλάζουν την καθημερινότητά μας. Οφείλουμε όμως όλοι και όλες να αντιληφθούμε την κρισιμότητα των ωρών και τη σημασία που έχει για το κοινωνικό καλό να περιορίσουμε στο ελάχιστο τις μετακινήσεις μας, για να μη θρηνήσουμε θύματα από τον άκρως επικίνδυνο κορωνοϊό.

Τη στιγμή που αποφασίστηκε να παραμείνουν κλειστά τα σχολεία, οι παιδικοί- βρεφονηπιακοί σταθμοί, οι βιβλιοθήκες, οι αθλητικοί χώροι, οι παιδικές χαρές, οι δομές του Δήμου να τροποποιήσουν το πρόγραμμα των υπηρεσιών τους, είναι αδιανόητο να γίνεται το αδιαχώρητο στα δημοτικά πάρκα (Σελεπίτσαρι, Πρέσσοφ, Λιπάσματα). Αντιλαμβάνομαι την ανάγκη πολλών για αέρα και ήλιο, αλλά σε αυτή τη συγκυρία κάτι τέτοιο μπορεί να αποβεί μοιραίο για το κοινωνικό σύνολο. Είναι απαράδεκτο την ώρα που η επιστημονική κοινότητα και οι αρμόδιοι φορείς προειδοποιούν για τον μεγάλο κίνδυνο που ελλοχεύει σε τόπους όπου συνωστίζονται άνθρωποι, κάποιοι/ες να αψηφούν τις οδηγίες σε βάρος των συνανθρώπων τους.


Θα παρακαλούσα τον κάθε δημότη ξεχωριστά να αναλογιστεί τη δύσκολη κατάσταση στην οποία βρισκόμαστε και να αποφεύγει να βρίσκεται σε μέρη με πολύ κόσμο. Να περιορίσει τις μετακινήσεις του στο ελάχιστο και να παραμείνει σπίτι του. Όσο το γρηγορότερο το πράξουμε αυτό όλοι, τόσο πιο σύντομα θα αντιμετωπίσουμε την απειλή του κορωνοϊού. Σε περίπτωση που οι εκκλήσεις αυτές δεν εισακουστούν, θα αναγκαστούμε ως Δημοτική Αρχή να προβούμε σε πιο αυστηρά μέτρα, όπως είναι το κλείσιμο και των δημοτικών πάρκων.

Με μεγάλη ψυχραιμία και πειθαρχία μένουμε σπίτι, όχι μονάχα από αίσθημα ατομικής ευθύνης. Αλλά από συνειδητή επιλογή υπεράσπισης της κοινωνίας.

επιστροφή στην κορυφή