Ακολουθήστε μας:
Κείμενο
Από
Έως

ΑΠΟ 1η ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ ΟΙ 92 ΣΧΟΛΙΚΕΣ ΚΑΘΑΡΙΣΤΡΙΕΣ ΠΛΗΡΟΥΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ-ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑΣ

ΑΠΟ 1η ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ ΟΙ 92 ΣΧΟΛΙΚΕΣ ΚΑΘΑΡΙΣΤΡΙΕΣ ΠΛΗΡΟΥΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ-ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑΣ

 Με το ξεκίνημα της νέας σχολικής χρονιάς, ήδη από την 1η Σεπτέμβρη, 92 σχολικές καθαρίστριες τοποθετήθηκαν στα σχολεία του Δήμου μας.

  Ο Δήμος Κερατσινίου-Δραπετσώνας, όπως και τα δύο προηγούμενα χρόνια, αναγνωρίζοντας την ουσιαστική προσφορά που έχουν οι εργαζόμενοι στην καθαριότητα για την εύρυθμη λειτουργία των σχολείων προχώρησε σε προκήρυξη θέσεων εργασίας πλήρους απασχόλησης και όχι μερικής, όπως προέβλεπε η εγκύκλιος του Υπουργείου. Για εμάς, η ενίσχυση της σχολικής κοινότητας θα αποτελεί πάντοτε προτεραιότητα και όχι ένα ακόμη κόστος. Ειδικότερα, η Δημοτική Αρχή, προχώρησε στην προκήρυξη 92 θέσεων σχολικών καθαριστριών τη στιγμή που το αρμόδιο Υπουργείο προέβλεπε μόλις 51 θέσεις. Το επιπλέον κόστος μισθοδοσίας θα καλύπτεται και φέτος με ίδιους πόρους από το Δήμο.

 Οι εργαζόμενοι και εργαζόμενες στον τομέα της καθαριότητας, επιτελούν ένα σημαντικό έργο για την προστασία της υγείας των παιδιών και των εκπαιδευτικών. Γνωρίζουμε ότι οι ανάγκες καθαριότητας είναι αυξημένες και για τον λόγο αυτό θα συνεχίσουμε να διεκδικούμε ακόμη περισσότερους εργαζόμενους στη σχολική καθαριότητα ώστε να λειτουργήσουν τα σχολεία μας με όλα τα απαραίτητα μέτρα και με ασφαλείς συνθήκες.  Με αυτά τα δεδομένα, καλούμε για ακόμη μία χρονιά το αρμόδιο Υπουργείο να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων και να βελτιώσει περαιτέρω τις συνθήκες λειτουργίας των σχολικών μονάδων. 

 Από την πλευρά του ο Δήμος Κερατσινίου-Δραπετσώνας θα μάχεται και θα πράττει ότι είναι δυνατόν για να μπορούν με ασφάλεια και αξιοπρέπεια οι μαθητές και οι μαθήτριες να έχουν πρόσβαση στο πολύτιμο αγαθό της δημόσιας εκπαίδευσης.

επιστροφή στην κορυφή