Ακολουθήστε μας:
Κείμενο
Από
Έως

4η ΑΠΡΙΛΙΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΗ ΣΤΑ ΑΔΕΣΠΟΤΑ ΖΩΑ ΣΥΝΤΡΟΦΙΑΣ

4η ΑΠΡΙΛΙΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΗ ΣΤΑ ΑΔΕΣΠΟΤΑ ΖΩΑ ΣΥΝΤΡΟΦΙΑΣ

Η 4η Απριλίου είναι αφιερωμένη στα ζώα που αφού ο άνθρωπος απέκοψε από το φυσικό τους περιβάλλον και τις διατροφικές τους συνήθειες, για να καλύψει δικές του ανάγκες, τα έκανε οικόσιτα και ανίκανα να αυτοεξυπηρετηθούν και όταν πια δεν τα χρειάζεται τα εγκαταλείπει στο αφιλόξενο αστικό περιβάλλον να επιβιώσουν σε αντίξοες για αυτά συνθήκες. 

Η ευζωία και η φροντίδα των αδέσποτων ζώων είναι υποχρέωση της πολιτείας και παραμένει ακόμη ένα δύσκολο πρόβλημα. 

Αξίζει να αναφέρουμε ξεχωριστά στο σημείο αυτό, την προσφορά των φιλόζωων και των φιλοζωικών σωματείων που χωρίς αυτούς το έργο που έχει ανατεθεί από την πολιτεία στους Δήμους δεν θα μπορούσε να έχει αποτέλεσμα.

Ένα έργο που έχει ανατεθεί στους Δήμους χωρίς τους αντίστοιχους πόρους και το ειδικευμένο προσωπικό για να μπορέσουν οι Δήμοι να ανταποκριθούν αποτελεσματικά. 

Παρ' όλα αυτά ο Δήμος Κερατσινίου-Δραπετσώνας μοιράζει κάθε χρόνο 30 τόνους ζωοτροφής για τους αδέσποτους φίλους μας (σκύλους και γάτες) μέσα από ένα δίκτυο φιλόζωων συνδημοτών μας.

Καλύπτει όσο του επιτρέπει το γραφειοκρατικό δημοσιονομικό σύστημα τις ανάγκες σε στειρώσεις, νοσηλείες και ό,τι έκτακτο προκύψει μετέχοντας στο Διαδημοτικό Κέντρο Περίθαλψης Αδέσποτων Ζώων για τα σκυλιά και με συμβάσεις με κτηνίατρους του Δήμου μας για τις γάτες.

Στον φετινό προϋπολογισμό έχουν προβλεφθεί πιστώσεις της τάξης πάνω από 200.000 ευρώ για την κάλυψη εξόδων για αυτούς τους σκοπούς.

Δεν ξεχνάμε, φιλοξενούμε ή υιοθετούμε από τον Δήμο ένα αδέσποτο, στειρώνουμε το ζώο μας, βοηθάμε τα αδέσποτα της γειτονιάς μας και τα φιλοζωικά σωματεία του Δήμου μας.

Σήμερα πραγματοποιήθηκαν δυο όμορφες δράσεις.

Η μια στον βρεφονηπιακό σταθμό της Κρώσφηλδ με την επίσκεψη των κατοικίδιων των παιδιών στον σταθμό αλλά και την ενημέρωση τους από τον κτηνίατρο Ανδρέα Γυνάργυρο. 

Η άλλη με την επίσκεψη της Β΄ τάξης του 3ου Λυκείου Κερατσινίου σε χώρο του Φιλοζωικού Σωματείου Νίκαιας-Κερατσινίου. Εκεί οι μαθητές ενημερώθηκαν από τους υπεύθυνους και έκαναν βόλτα τα σκυλάκια που φιλοξενούνται εκεί! 

Το μήνυμα είναι για όλους μας ένα:  Φροντίζουμε τα αδέσποτα και υιοθετούμε ένα σώζοντας του τη ζωή! 

Αυτή η προσπάθεια, μας χρειάζεται όλους!

επιστροφή στην κορυφή