Ακολουθήστε μας:
Κείμενο
Από
Έως

Παροχή των ξενόγλωσσων βιβλίων στους μαθητές της Α΄ Λυκείου

Παροχή των ξενόγλωσσων βιβλίων στους μαθητές της Α΄ Λυκείου
εθνοσημο
 
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΔΗΜΟΣ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ–ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑΣ        
 
 
 
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
 
  Τη φετινή σχολική χρονιά ο Δήμος Κερατσινίου-Δραπετσώνας για πρώτη φορά προχώρησε στην παροχή των ξενόγλωσσων βιβλίων στους μαθητές της Α΄ Λυκείου των σχολείων της πόλης μας αφού η πολιτεία εδώ και χρόνια, δεν καλύπτει τα έξοδα της αγοράς τους. Με αυτό τον τρόπο ικανοποιήθηκε  ένα χρόνιο αίτημα γονιών, μαθητών και εκπαιδευτικών, αφού μέχρι τώρα οι οικογένειες των παιδιών αναγκάζονταν να αγοράσουν με δικά τους έξοδα τα βιβλία.
 
  Ακόμη στα πλαίσια της κοινωνικής πολιτικής του Δήμου δόθηκαν τσάντες με σχολικά είδη στους μαθητές των Ειδικών Σχολείων της πόλης μας όπως και στα παιδιά των δικαιούχων του κοινωνικού παντοπωλείου. Η έκφραση αυτή της έμπρακτης αλληλεγγύης απέναντι στους συμπολίτες μας, που δοκιμάζονται από τις συνέπειες της κρίσης, είναι για τη Δημοτική Αρχή μια αυτονόητη υποχρέωση.
 
  Δηλώνουμε ότι θα συνεχίσουμε την προσπάθεια να στηρίζουμε τα σχολεία της πόλης μας και να ανταποκριθούμε στο βαθμό που μας αναλογεί στις αυξημένες ανάγκες τους. Διεκδικούμε την αύξηση των επιχορηγήσεων  για να στηρίξουμε ουσιαστικά το δημόσιο σχολείο και τα μορφωτικά δικαιώματα των παιδιών.
 
επιστροφή στην κορυφή