Ακολουθήστε μας:
Κείμενο
Από
Έως

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 629

ΝΕΑ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗΣ

Σύμφωνα με τις διατάξεις του Ν. 3852/2010 στους Δήμους με πληθυσμό άνω των 10.00 κατοίκων συγκροτείται με απόφαση του δημοτικού συμβουλίου, η Επιτροπή Διαβούλευσης. Η διάρκεια της θητείας της είναι δυόμιση χρόνια. Η διάρκεια της θητείας της Επιτροπής Διαβούλευσης του Δήμου μας έχει παρέλθει. Για το λόγο αυτό με απόφαση του δημοτικού συμβουλίου θα πραγματοποιηθεί συγκρότηση νέας επιτροπής διαβούλευσης.

Σύμφωνα με το Ν.3852/2010 η ΔΕΔ:

«Γνωμοδοτεί στο δημοτικό συμβούλιο σχετικά με τα αναπτυξιακά προγράμματα και τα προγράμματα δράσης, το επιχειρησιακό πρόγραμμα και το τεχνικό πρόγραμμα του δήμου, για γενικότερα θέματα τοπικού ενδιαφέροντος», επιπλέον, «εξετάζει τα τοπικά προβλήματα και τις αναπτυξιακές δυνατότητες του δήμου και διατυπώνει γνώμη για την επίλυση των προβλημάτων και την αξιοποίηση των δυνατοτήτων αυτών»

αποτελείται «από εκπροσώπους των φορέων της τοπικής κοινωνίας, όπως:

  1. των τοπικών εμπορικών και επαγγελματικών συλλόγων και φορέων
  1. των επιστημονικών συλλόγων και φορέων
  1. των τοπικών οργανώσεων εργαζομένων και εργοδοτών
  1. των εργαζομένων στο Δήμο και τα νομικά του πρόσωπα
  1. των ενώσεων και των συλλόγων γονέων
  1. των αθλητικών και πολιτιστικών συλλόγων και φορέων
  1. των εθελοντικών οργανώσεων και κινήσεων πολιτών
  1. άλλων οργανώσεων και φορέων της κοινωνίας των πολιτών
  1. εκπρόσωποι των τοπικών συμβουλίων νέων και
  1. δημότες»

Όσοι φορείς επιθυμούν να δηλώσουν συμμετοχή πρέπει να δηλώσουν εγγράφως την πρόθεση έως τις 15 Σεπτεμβρίου και έως τις 22 Σεπτεμβρίου πρέπει να δηλώσουν τους εκπροσώπους τους. Όσοι δημότες επιθυμούν να παρακολουθούν την Δημοτική Επιτροπή Διαβούλευσης μπορούν να δηλώσουν την πρόθεση τους έως τις 22 Σεπτεμβρίου. Η κοινοποίηση μπορεί να γίνει είτε με έγγραφο στο Πρωτόκολλο του Δήμου (Ελ. Βενιζέλου 200) είτε με ηλεκτρονική επιστολή στο .

επιστροφή στην κορυφή