Ακολουθήστε μας:
Κείμενο
Από
Έως

ΔΡΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΣΑΚΧΑΡΩΔΗ ΔΙΑΒΗΤΗ ΣΤΑ Κ.Α.Π.Η. ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ – ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑΣ

ΔΡΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΣΑΚΧΑΡΩΔΗ ΔΙΑΒΗΤΗ  ΣΤΑ Κ.Α.Π.Η. ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ – ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑΣ

 Ο Σακχαρώδης Διαβήτης αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα ιατρικά και κοινωνικοοικονομικά προβλήματα του σύγχρονου κόσμου. Για την αποτελεσματικότερη διαχείρισή του απαιτείται εγρήγορση των υπηρεσιών και δομών υγείας και πρόνοιας, ευαισθητοποίηση της κοινότητας και εφαρμογή προγραμμάτων ενημέρωσης και πρόληψης στις ευαίσθητες πληθυσμιακές ομάδες, όπως είναι τα άτομα μεγαλύτερης ηλικίας.

 Με βάση τα παραπάνω, το Τμήμα Προστασίας 3ης Ηλικίας του Δήμου Κερατσινίου - Δραπετσώνας συνεχίζει τη συνεργασία του με το Διαβητολογικό Κέντρο του Γενικού Νοσοκομείου Πειραιά ‘ΤΖΑΝΕΙΟ’, με υπεύθυνο τον Διευθυντή Δρ. κ. Καμαράτο Αλέξανδρο και τις Επισκέπτριες Υγείας του Κέντρου, κ. Μαζιώτη Χριστίνα, κ. Μπακογιάννη Στυλιανή και κ. Καραγιάννη Ευαγγελία, στο πλαίσιο του «ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΑΓΩΓΗΣ ΚΑΙ ΠΡΟΑΓΩΓΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΥΓΕΙΑΣ».

 Το συγκεκριμένο Πρόγραμμα περιλαμβάνει ενημερωτικές ΔΙΑΔΡΑΣΤΙΚΕΣ ΟΜΙΛΙΕΣ στα 9 Κ.Α.Π.Η του Δήμου μας, δωρεάν ΜΕΤΡΗΣΕΙΣ ΣΑΚΧΑΡΟΥ ΑΙΜΑΤΟΣ (screening tests) και συμβουλευτική/προγραμματισμό ανάλογα με το αποτέλεσμα της μέτρησης, καθώς και ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΚΑΤΑ ΟΜΑΔΕΣ των μελών με Σακχαρώδη Διαβήτη, βασισμένη σε νέα εργαλεία εκπαίδευσης, τους ‘ΧΑΡΤΕΣ ΣΥΖΗΤΗΣΗΣ’. Στόχος του σύγχρονου αυτού εκπαιδευτικού προγράμματος είναι η  θεραπευτική εκπαίδευση των διαβητικών ατόμων, σε θέματα που το άτομο καλείται να αντιμετωπίσει στην καθημερινότητα του, αλλά και θεωρητικές γνώσεις σχετικά με την πάθηση, ώστε να επιτευχθεί σταδιακή αλλαγή των αντιλήψεων του, όσον αφορά την κατανόηση της χρονιότητας της νόσου, καθώς και τη σπουδαιότητα της ενεργούς συμμετοχής του στη θεραπεία, με απώτερο σκοπό την προάσπιση της αυτονομίας και τη βελτίωση της ποιότητας ζωής του.

 Οι εν λόγω δράσεις που θα λάβουν χώρα σε όλα τα Κ.Α.Π.Η. του Δήμου Κερατσινίου – Δραπετσώνας, αναφέρονται σε άτομα >60 ετών και θα πραγματοποιηθούν σε ημερομηνίες που θα οριστούν για το κάθε Κ.Α.Π.Η. ξεχωριστά. Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνείτε με το Κ.Α.Π.Η. της περιοχής σας. Σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων για τη συνεργασία και τη συμμετοχή σας.

επιστροφή στην κορυφή