Ακολουθήστε μας:
Κείμενο
Από
Έως

ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΕΠΕΤΕΙΟ ΤΗΣ ΜΑΧΗΣ ΤΗΣ ΗΛΕΚΤΡΙΚΗΣ

ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΕΠΕΤΕΙΟ ΤΗΣ ΜΑΧΗΣ ΤΗΣ ΗΛΕΚΤΡΙΚΗΣ

Την Παρασκευή 13 Οκτωβρίου, πραγματοποιήθηκε η καθιερωμένη κατάθεση στεφάνου στον Ατμοηλεκτρικό Σταθμό Αγίου Γεωργίου προς τιμήν των πεσόντων αγωνιστών στην Μάχη της Ηλεκτρικής.

Στο χώρο παρευρέθηκαν, ο Δήμαρχος Κερατσινίου-Δραπετσώνας, Χρήστος Βρεττάκος, μέλη του δημοτικού συμβουλίου, οι επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων κ. Γιώργος Καλαμαράς και Παντελής Καμάς, οι βουλεύτριες του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Νίνα Κασιμάτη και Καλλιόπη Βέττα, εκπρόσωποι των σωματείων της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ καθώς και μαθητές από το γειτονικό, δημοτικό σχολείο 13-21. Αποτελεί ευθύνη της δημοτικής αρχής και του δημοτικού συμβουλίου να κρατούν ζωντανή την μνήμη για την ιστορία της πόλης, τροφοδοτώντας  τη νέα γενιά με την πολύτιμη γνώση για τους αγώνες του λαού μας, για τη λευτεριά και την εθνική ανεξαρτησία.

Η Μάχη της Ηλεκτρικής αποτελεί βασικό κομμάτι της αντιφασιστικής ιστορίας αυτού του τόπου. Φωτεινό και επίκαιρο παράδειγμα αγάπης για την πατρίδα, αγώνα και αυτοθυσίας, μια σπουδαία παρακαταθήκη  για να δημιουργήσουμε ένα κόσμο δικαιότερο, βασισμένο στην αλληλεγγύη, χωρίς μίσος και μισαλλοδοξία.

 

επιστροφή στην κορυφή